Nικόλας Ακτύπης

Προκρίθηκαν οι καλύτεροι (και αυτοί ήταν οι… άλλοι)

Η Άρσεναλ που είχε απουσίες αλλά και ισχυρό κίνητρο, διόρθωσε με το 3-0 την «ανορθογραφία» του πρώτου αγώνα και ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μετατρέψει μια πολύ καλή χρόνια σε αξέχαστη.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα απλά και δεν απαιτούνται μακροσκελείς αναλύσεις για να εξηγήσει κανείς τι συνέβη στο Καραϊσκάκη. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα εκείνη μέσα στο «Emirates» μεγάλωσαν το μπόι των «ερυθρολεύκων» και απείλησαν να τινάξουν το status quo του ομίλου στον αέρα.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Ο Ολυμπιακός «ψήλωσε» με το 3-2 στο Λονδίνο και μαζί με αυτόν οι προσδοκίες και τα θέλω του, όπως και τα όνειρα του κόσμου του, που πλέον αποζητούσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Σε αυτό το σημείο που έφτασαν τα πράγματα και με τον τρόπο με τον οποίο διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των Πειραιωτών, μπορεί εύκολα να μιλήσει κανείς για αποτυχία. Χάνεις με 3-0 ενώ παίζεις στο γήπεδό σου, με τους οπαδούς σου στο πλευρό σου, με έναν αντίπαλο χωρίς αρκετά ατού του κι ενώ σε βολεύουν τρία αποτελέσματα…

Δεν είναι όμως, ακριβώς έτσι… Η Άρσεναλ ήταν, είναι και θα είναι μια καλύτερη ομάδα που αυτήν τη χρονιά σε αντίθεση με προηγούμενες, κατέβηκε στην Ελλάδα με κίνητρο, ίσως το πιο ισχυρό «αναβολικό» του κόσμου δηλαδή.

Με αυτήν την πρόκριση και εάν στο τέλος καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο στην Αγγλία, ουδείς «κανονιέρης» θα θυμάται πως ένα φθινοπωρινό βράδυ, μια ελληνική ομάδα της έβαλε τρία γκολ μέσα στο σπίτι της και απείλησε να την ξεφτιλίσει αποκλείοντάς την.

Αυτό ίσως είναι και το καλύτερο μάθημα που θα μπορούσε να αντλήσει ο Ολυμπιακός από τη δυνατότητα που έχει να αγωνίζεται συστηματικά εδώ και χρόνια με όμοιούς ή ανώτερούς του: Την αντίδραση στις δύσκολες ώρες και την ικανότητά τους να διεκδικούν αμέσως μετά από κάθε σφαλιάρα, ό,τι περισσότερο μπορούν.

Ασφαλώς, μετά από μια τέτοια ήττα στο γήπεδό σου, δεν μπορείς να είσαι υπερήφανος. Δεν αξίζει, όμως, να γίνεται λόγος για ντροπές και τέτοιες ιστορίες. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα στην Ευρώπη με μια επιτυχία του. Όλοι θα μνημονεύσουν αυτό το ματς φέρνοντας την Άρσεναλ ως παράδειγμα μεγάλης ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν απόψε μια τεράστια ευκαιρία να μπουν αυτοί ως θριαμβευτές στους τίτλους των ειδήσεων, αλλά έχοντας εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους συνέχεια μέσω του Europa League, γνωρίζουν πως θα τους παρουσιαστεί μια δεύτερη σε μερικούς μήνες.

Αν παίξουν σωστά τα χαρτιά τους εκεί, διατηρούν την ελπίδα να μετατρέψουν αυτήν τη χρονιά που έτσι κι αλλιώς πηγαίνει πολύ καλά γι’ αυτούς, σε πραγματικά αξιομνημόνευτη και αξέχαστη και να αφήσουν το σημερινό άσχημο αποτέλεσμα στη λήθη και στους λάτρεις των στατιστικών…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x